Türkiye’nin itibar yönetimi gündemini belirleyen, gelişmelerin öncüsü ve küresel çalışmalara katkıda bulunan RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi; RepStorm Beyin Fırtınası Toplantılarının 7’ncisini 21 Aralık 2017 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleştirdi.
Kurumsal iletişim yöneticisi, akademisyen, STK ve medya temsilcilerindne oluşan 27 kişinin katıldığı toplantının ilk bölümünde ZENNA Araştırma ve Danışmanlık şirketinin kurucusu ve RepMan Danışma Kurulu Üyesi Nuran Aksu tarafından RESPECT 2017 İtibar Eğilimleri Araştırması’nın sonuçları paylaşıldı.
İkinci bölümde ise katılımcılar gruplara ayrılarak gerçekleştirdikleri atölye çalışmasında önümüzdeki dönemde itibar eğilimlerinin hangi alanlarda yoğunlaşacağı üzerinde tartışıp, çıktılarını ortaya koydular. Katılımcılar çalışma sonunda kendi itibar eğilimleri bulgularını şu şekilde sıraladılar:
1. İtibar Yönetimi Yatırımları: Tüm paydaşları kapsayan itibar yönetimi yatırımları yapılması
2. Yeni değerlerin içselleştirilmesi/yeniden tanımlanması
3. İtibar felsefesinin içselleştirmesi: Yeni değerler oluşturulması şirketlerde bulunan farklı kuşakları kapsayacak değerlerin yeniden tanımlanması. Süreç ve politikalara dahil edilmesi, İK süreçlerinin yeniden tanımlanması. İtibarın çok doğal bir süreç olarak kabul edilmesi
4. Dijital dünyaya uyumlu iletişim çalışmalarının daha titiz yürütülmesi, enformasyon teknolojilerinin itibar yönetiminin taşıyıcılarından biri olarak görülmesi
5. CEO ve üst yönetimin desteğinin daha ön plana çıkması
6. Çalışanlara değer / insana değer : topluma ve paydaşlara saygılı kurumsal kültür ve kuralların oluşturulması, adalet ve şeffaflık ihtiyacının günlük yaşamın içinde belirginleşmesi.
7. İtibar felsefesinin tedarikçilere ve tüm paydaşlara yayılması
RESPECT 2017 İtibar Eğilimleri Araştırması özet raporuna buradan ulaşabilirsiniz.